четвер, 2 лютого 2012 р.

Усе пропало


Відповідь на "у меня проблема, с компьютером он сломался, вся инфа пропала, теперь пытаюсь восстановить. начала с нуля..(("

Прикро, і найголовніше такі ситуації дуже часті, особливо коли часу вже обмаль, а зробити треба багато. Відповідь, на жаль, одна: якщо робота була організована неправильно, то відновити втрачене іноді не можливо, а результат не втішний.
 Отже, ще раз на майбутнє усім, не живіть одним днем, техніка підводить дуже несподівано.
Інформацію потрібно дублювати та вчасно роздруковувати, тоді легше відновлювати. Якщо ваші комп'ютери та флешки працюють більше 2--3 років, слід бути готовим до різних несподіванок. Тому так важливо мати не тільки електронні матеріали, а й папку з матеріалами.

А тепер, що робити? Спробуйте чітко викласти, що вже було зроблено, інформацію подайте як можна повніше. Починайте з початку, але має бути легше, якщо ви хоч щось пам’ятаєте: тема, список джерел, згрупований за темами, який предмет і мета, на якому матеріалі ведете дослідження, укладайте таблиці фактичного матеріалу, робіть виписки, спробуйте їм надати певної системи та укласти план-проспект частин своєї роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар